Leasingguiden

Bliv klog på leasing så du kan tage det bedste valg.

Hvad er privatleasing

Privatleasing er en aftale, hvor du - som privatperson - kan lease en bil over en periode på typisk 2-4 år. Førstegangsydelsen på en leasingbil er det beløb, som du skal betale ved starten af leasingperioden.

Dette beløb variere ofte fra 5.000 kr. til 20.000 kr., afhængigt af bilens pris, leasingperioden og andre faktorer. Herefter betaler du en fast månedlig betaling for bilen. 

Den faste månedlige betaling inkluderer alle omkostninger til service, vedligeholdelse og garantireparationer. Det betyder, at du undgår uventede udgifter til f.eks reservedele eller værkstedsarbejdsløn, når noget går i stykker på bilen.

Du undgår derfor at skulle tænke på de uforudsigelige udgifter, som ofte følger med det at have en bil.

Fordele ved privatleasing

Faste udgifter: Når du vælger at lease en bil, har du fuld kontrol over dine månedlige biludgifter.Du vil derfor ikke blive overrasket af ekstra udgifter, som du ikke har budgetteret med.

Service inkluderet: En af de største fordele ved privatleasing af en bil er, at service og vedligeholdelse er inkluderet i prisen. Dette betyder, at du ikke behøver at bekymre dig om at betale for ekstra vedligeholdelsesomkostninger eller overraskende reparationer.

Ny bil oftere: Leasing af en bil giver dig mulighed for at have en ny og pålidelig bil oftere end ved køb af en bil. Du er aldrig bundet længere end 12 måneder hos Ondrive Leasing. Du kan derfor efter 11 måneder opsige bilen og efter 12 måneder stille den. Dette giver dig mulighed for at nyde de nyeste teknologiske og sikkerhedsmæssige forbedringer i bilbranchen.

Fleksibilitet: Leasing af bil giver dig mulighed for at vælge en bil, som passer til dine behov og ønsker. Du kan vælge forskellige bilmærker og modeller, alt efter hvad der passer til din livsstil og dine behov. Desuden kan du også vælge forskellige leasingperioder og antal kilometer.

Kort binding: Leasing af en bil giver dig mulighed for at have en bil i en kortere periode. Hos Ondrive Leasing er du kun bundet i 12 måneder. Dette er en stor fordel, da det giver dig mulighed for at skifte bil, hvis dine behov skulle ændre sig. 

Ulemper ved privatleasing

Ingen ejerskab: Når du leaser en bil, ejer du den ikke. Dette betyder, at du ikke kan sælge bilen, hvis du vil skifte til en anden, og at du heller ikke kan bruge den som sikkerhed for et lån.

Fast antal kilometer: De fleste leasingaftaler inkluderer et fast antal kilometer, du må køre i bilen. Kører du mere end det aftale, vil du modtage en ekstra regning ved aflevering af bilen.

Potentielle ekstraomkostninger: Ud over månedlige betalinger kan leasingaftalen også omfatte ekstra gebyrer - som tidligere nævnt - for overkørte kilometer eller selvforskyldte skader på bilen.

Privatleasing med service inkluderet.

Hos OnDrive Leasing har vi altid landsdækkende service inkluderet i vores leasingaftaler.

Vi har et bredt netværk af autoriserede mærkeværksteder i hele landet som står klar til at hjælpe dig når din bil skal til service. Du skal derfor altid vælge et værksted der er autoriseret til netop dit bilmærke.

Det betyder, at du ikke skal bekymre dig om vedligeholdelse og reparationer på bilen i løbet af leasingperioden.Vi sørger for, at din bil er i tip-top stand og klar til at køre, når du har brug for den.

Vores service inkluderer alt, hvad din bil har brug for i løbet af leasingperioden.

Det kan være alt fra almindelig service og vedligeholdelse til reparation af mekaniske eller elektroniske dele på bilen.

Vi sørger også for at skifte nedslidte sommerdæk og udføre alle andre nødvendige opgaver for at holde din bil i god stand.

Privatleasing med service inkluderet giver derfor ro i sindet, da du ved, at bilen er i gode hænder.

Du kan fokusere på at køre bilen og nyde din køreoplevelse uden at skulle bekymre dig om vedligeholdelse eller reparationer.

Hvor langt må jeg køre? 

Når du privatleaser en bil hos OnDrive Leasing, er det vigtigt at overveje, hvor mange kilometer du forventer at køre i løbet af leasingperioden.

Vi tilbyder privatleasingaftaler med forskellige kilometerbehov, så du kan vælge det, der bedst passer til dit kørselsbehov.

Gennemsnittet af vores kunder vælger typisk en aftale på 15.000 km om året, hvilket er lige under det gennemsnitlige, som danskerne individuelt kører om året.

Selv om leasingaftalen altid inkluderer et fast kilometertal, er det altid muligt at tilpasse kilometerantallet efter dit behov.

Hvis du overskrider det aftalte antal kilometer, vil der være en ekstra betaling pr. kilometer, som fremgår af din aftale.

Vi anbefaler derfor, at du nøje overvejer, hvor mange kilometer du forventer at køre, når du vælger din leasingaftale.

Vores erfarne medarbejdere står altid klar til at hjælpe dig med at vælge den bedste leasingløsning til dig og din bil.

Hvordan afleverer jeg min leasingbil?

Vi gør det nemt for dig at aflevere bilen tilbage.

Når du ønsker at stoppe aftalen eller den udløber, skal du kontakte os på mail eller telefon.

Herefter sender vi dig et link til FDM, hvor du digitalt kan bestille afleveringstidspunktet og det sted som passer dig.

Vi samarbejder med FDM for at give dig en troværdig og gennemsigtig vurdering af eventuelle skader, så du præcis ved, hvad du kan forvente af afleveringsomkostninger.

Hvis der er skader på bilen udover normal slitage, vil der være en ekstra betaling til dækning af disse skader.

Vi anbefaler altid vores kunder at aflevere bilen vasket, rengjort og i så god stand som muligt for at undgå ekstra omkostninger.

Nice to know:

Hvor langt tid hæfter jeg for en underskrevet leasingaftale.

Hos OnDrive Leasing forstår vi, at livet er uforudsigeligt og kan ændre sig hurtigt. Du hæfter derfor ikke for bilen, du vælger at lease, i mere end 12 måneder uanset om du har valgt 24 måneder, 36 måneder eller endnu længere.

Du kan altså aflevere bilen tilbage allerede efter 12 måneder.

Kan jeg lease en bil, hvis jeg står i RKI?

Nej, det er desværre ikke muligt at lease hos Ondrive Leasing hvis man står i RKI.

Dækker leasingaftalen grøn ejerafgift?

Nej, du skal selv betale grøn ejerafgift.

Dækker leasingaftalen parkerings- og fartbøder?

Nej, du skal selv betale dine bøder.

Er der brændstofkort med?

Nej, det er desværre ikke muligt at få et brændstofkort til din leasingaftale.

Kan jeg lease en bil til min søn eller datter?

Ja, det er muligt under forudsætning af, at forsikringsforholdene er i orden. Privatleasingaftalen vil stå i dit navn, og din søn eller datter skal registreres på leasingaftalen som bruger nummer 2. Dette skal du dog afklare med dit forsikringsselskab, inden du vælger at privatlease.

Hvem kan stå som bruger af bilen?

På bilens registreringsattest kan der registreres to brugere. Derfor kan der være en primær og sekundær bruger til bilen. Den sekundære bruger skal være en del af samme husstand.

Må jeg ryge i bilen?

Nej, du må ikke ryge i bilen.

Er ladestander med i leasingaftalen?

Nej, ladestander er ikke en del af leasingaftalen.

Må jeg selv eftermontere ekstraudstyr på bilen?

Ja, du må gerne eftermontere ekstraudstyr på bilen. Du skal dog indhente en skriftlig tilladelse fra OnDrive Leasing. Bilen skal efterfølgende afleveres med originalt udseende og med originalt udstyr.

Biler

KLAR TIL AT LEASE DIN NÆSTE BIL?

Find drømmebilen blandt vores store udvalg af biler.

Se mere